De Grote Enk, Arnhem

Arnhem

activiteiten
opdrachtgever
Velperparc BV
architect
Bureau Harmonisatie Architectuur te Voorstonden
datum oplevering09-2006
statusgerealiseerd
Meer informatie?
Gerard van Groenewoud
Adjunct-directeur
Gerard van Groenewoud
Telefoon: (038) 204 66 08
E-mail:

De Grote Enk, Arnhem


Het project bestaat uit 69 appartementen (renovatie) in voormalig kantoorcomplex. In 2007 heeft BAM Woningbouw Deventer voor dit project de Nationale Renovatieprijs in de categorie woningbouw herbestemming gewonnen.
Het voormalige kantoorgebouw De Enk gaat nu als De Grote Enk door het Leven. In De Grote Enk zijn 69 appartementen gehuisvest, allemaal zeer divers van opzet en met een eigen buitenruimte in de vorm van een tuinterras, loggia of dakterras. In december 2004 is gestart met de verkoop van de appartementen, in september 2005 zijn de bouwwerkzaamheden gestart en een jaar later, in oktober 2006, zijn de appartementen aan de nieuwe eigenaren opgeleverd.

In 2006 is het gebouw van gemeentelijk monument gewijzigd in een rijksmonument. De transformatie van de kantoorbestemming naar woonbestemming heeft veel aandacht in de pers gekregen. Onder ander heeft de bouwcombinatie v.o.f. De Enk Arnhem (een combinatie van Klaassen Bouwmaatschappij Arnhem BV en BAM woningbouw te Deventer) de Nationale Renovatie Prijs in de wacht gesleept. Ook is het gebouw genomineerd voor de voor Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. Hierbij is het gebouw tweede geworden van de tien genomineerden.
project wissel
Aantal woningen69
Aantal koopwoningen69
Datum start bouw04-2005
datum oplevering09-2006
Doelgroep
  • Starters
  • Senioren
Type woningen
  • Appartement
Type bouw
  • Renovatie
BouwvormTraditioneel
Multifunctionele accommodaties
  • Parkeren met wonen
Contractvorm
  • Bouwteam
InstallatiesOnderdeel van de opdracht
Binnenstedelijke bouwplaatsja
Monumentaalja
Uitvoering in bewoonde situatienee
Particuliere opdrachtgeversnee
cijfers en feiten